RT. St. Georg skal feire sit 90 årsjubileum,

Endelig skal det late seg gjøre å gjennomføre et slikt arrangement!
Covid19 har pauset mye i ordenen vår, men nå lysner det. Vi tør håpe på at brødrene og ledsagere er så sulteforet på godt fellesskap at jubilèet kan bli et riktig så godt møtepunkt for oss alle!
Som dere sikkert alt har sett i "Tempelridderen" nr. 2, legger vi opp til en helg med flere aktiviteter. Det blir IG møte, STG møte og kveldssamling på fredag med god prat mellom brødre og søstre. Det blir mulighet for busstur til Atlanterhavsparken og Alnes på lørdag, hvor man kan kjøpe seg et lite måltid om det er ønskelig. De av oss som deltar på STG møte har nok ikke anledning til å delta på denne turen.
Vi legger opp samlingene slik at det blir gode muligheter for at vi kan ha kontakt med hverandre. For mange er dette ett av hovedpoengene med å møtes: Det gode fellesskapet.
Påmeldingsskjema finner Brødrene ved å gå inn på: tempelridderordenen.no . Der går en inn på RT St Georg.
90 år er lang tid synes mange, men tiden flyr raskt som vi vet, og vi må vite å kjenne vår besøkelsestid.
For 90 år siden kom Oscar Eklund, vår ordens leder gjennom nesten 40 år, fra Sverige til Ålesund for å innvie St. Georg.
90 år senere kommer vår orden sin HSM, Per Fredheim til Ålesund - fra Sverige - for å overvære jubiléet. Han kommer sammen med sin kone.
Der er mange gode overnattingssteder i byen. Et er spesielt nevnt i inbudelsen. Dette forde vi har fått en spesiell pris der. Det er naturligvis fritt valg å velge andre alternativ.
Dersom du kommer med bobil til Ålesund, er det plasser hvor bobiler kan parkere. Helt i starten av fellesferien var det faktisk kaos på oppstillingsplassene, og 40 biler måtte avvises. Men sjekk gjerne forholdene dersom du reiser på denne måten.
Vi håper på "godt og teneleg ver" til denne helgen i September, og ønsker dere alle varmt velkommen til Ålesund helgen 24-26 September 2021.

Oskar Eklund (bilde)

var leder for Templar Tempel Ridder Ordenen i Norden fra 1903 til 1938 og internasjonal leder fra 1938 til 1940.

Temple Ridder Order har tatt sitt navn fra middelalderens tempelriddere, men har en helt annen opprinnelse.  Den er ikke en historisk videreføring av middelalderordenen. 

Ordenen oppsto i kjølvannet av Washington-bevegelsen som samlet hundretusener av tilhengere i USA tidlig på 1840-tallet, med formål å bekjempe et stadig økende alkoholmisbruk med alvorlige sosiale skadevirkninger. For å få mer struktur på bevegelsenbleThe Sons of Temperance stiftet i 1842 og i 1845 ble det ut fra denne bevegelsen stiftet Temple of Honor and Temperance (Templet av ære og edruelighet).

Det var denne Ordenen som allerede i 1887 etablert seg i Sverige som Tempelridderordenen og finnes nå i hele Norden. Ordenen krever at medlemmene selv ikke bruker rusmidler. Ordenen bygger videre på kristen grunn. Bare menn kan bli medlemmer, men søsterordenen, Tempel Bygger Ordenen, er for kvinner.

Ordenen på Sunnmøre:

Ridder Templet St. Georg ble stiftet i Ålesund 29. juni 1931, etter å ha vært en Utpost under RT Kong Sverre i Trondheim. Den første tiden måtte brødrene i Ålesund reise til Trondheim for å ta grader. Derfor var det stor glede da vi fikk vårt eget Tempel i Ålesund som ble stiftet av Ordenens Høyeste Stor Mester Oskar Eklund. Vi vil i år feire vårt 90-års jubileum.

Etter å ha leid lokaler både hos Odd Fellow og hos Frimurerne, kunne vi i 1962 flytte inn i vårt eget i hus. Da kjøpte vi Odd Fellows bygning i Skaregata 14.

31. mai 1975 fikk vi vår utpost i Sykkylven. Den holder i dag til i kirke- kjelleren i Ikornnes Kyrkje.

Se også på: tempelridderordenen.no

Facebook: St. Geog/tempelridderordenen

Skaregata 14, er RT. St. Georgs bygning.

--------------------------------

RT. St. Georg

http://www.tempelridderordenen.no/

Ta en titt på tempelridder.no

 

RT. St. Georgs Tempelsal i Skaregata 14. Ålesund

​Et inkluderende fellesskap for verdibasert utvikling

Ordenen bygger på fire grunnleggende verdier:
Sannhet - Kjærlighet - Renhet - TroskapDisse fire verdiene har avgjørende betydning
for alt menneskelig samspill og for tillit mellom mennesker.